Click Here to get Amazon Quiz Answers & Win Sony Home Theatre

Amazon Quiz खेले और जीतें Sony Home Theatre – 19 जुलाई 2019

Amazon Quiz 19 जुलाई 2019 – Amazon quiz answers खेलने पर आप जीत सकते है Sony Home Theatre में। आप Skyneel पर सबसे पहले daily Amazon quiz के सवालो के जवाब देख सकते है। इसलिए आज अमेज़न क्विज़ खेलें और पुरस्कार के रूप में Sony Home Theatre जीतें। 

देश की दूसरी बड़ी ई-कॉमर्स कंपनी अमेजन अपनी ऐप पर डेली Amazon quiz का आयोजन करता है, जहां आप पांच सवालों का सही जवाब देकर आकर्षक गिफ्ट के साथ – साथ अमेजन पे बैलेंस जीत सकते हैं। हालांकि यहां ध्यान देने वाली बात यह है कि ये क्विज सिर्फ ऐप पर ही आयोजित की जाती है। और आप इस क्विज को रोज सुबह 8 बजे से दोपहर 12 बजे तक खेल सकते हैं। सभी सवालों का सही जवाब देने के बाद विजेता की घोषणा लकी ड्रॉ के जरिए महीने की अंतिम तारिख को की जाती हैं।

दैनिक अमेज़ॅन क्विज़ टाइम 8AM – 12PM

आज का पुरस्कार – Sony Home Theatre
Amazon Quiz Time – सुबह 8 बजे से दोपहर 12 बजे तक
Amazon Quiz Date – 19 जुलाई 2019
विजेता सूची की घोषणा 30 अगस्त 2019 को होगी

Amazon Quiz डेली कैसे खेलें?

स्टेप 1: यह क्विज अमेज़ॅन ऐप के लिए ही है – इसलिए आपको Google Play Store से अमेज़न ऐप डाउनलोड और इनस्टॉल करना होगा।
स्टेप 2: अमेज़न ऐप खोलें और अपने अमेज़न अकाउंट को ऐप में लॉगिन करें।
स्टेप 3: अमेज़ॅन ऐप होम स्क्रीन को नीचे स्क्रॉल करें और आपको “अमेज़ॅन क्विज़” का बैनर दिखाई देगा।
स्टेप 4: अमेज़ॅन क्विज़ बैनर पर टैप या क्लिक करें और “स्टार्ट” बटन पर क्लिक करने के बाद क्विज़ शुरू हो जाएगा।
स्टेप 5: इस अमेज़ॅन क्विज़ में हर दिन 5 प्रश्न पूछे जायेंगे, जिसका आपको सही उत्तर देना होगा। अप्प रोजाना Skyneel पर सबसे पहले ये जवाब देख सकते है।

 

जरूर पढ़े:
Amazon Sennheiser Quiz Answers देकर जीतें Sennheiser Headphone (8 Winner)
Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answer देकर जीतें Oppo F11 Pro
Amazon Cadbury Oreo Quiz Answer देकर जीतें ₹20,000

Amazon Quiz Answers – 19 जुलाई 2019

पोस्ट को अपडेट करने का समय : 8.02 AM (Note– यदि आपको जवाब नहीं मिले तो यहाँ पर क्लिक करें : Refresh )
Go to Amazon Quiz on AppJoin our YouTube Channel

प्रश्न 1:
उत्तर :

प्रश्न 2:
उत्तर :

प्रश्न 3:
उत्तर :

प्रश्न 4:
उत्तर :

प्रश्न 5:
उत्तर :

जरूर पढ़े:
Amazon Cricket Quiz Answers देकर जीतें Bose Headphones – जुलाई 2019
Amazon Pedigree Biscrok Quiz Answer देकर जीतें ₹20,000
Amazon Home Centre Quiz Answers देकर जीतें ₹10,000 (20 Winners)

YouTube पर अमेज़न क्विज़ देखें:

Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 18 जुलाई 2019

प्रश्न 1: The clothing rend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called____.
उत्तर : Goth

प्रश्न 2: Name the Indian Tennis player turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and More?
उत्तर : Ashok Amritraj

प्रश्न 3: Where is the headquarters of Amazon Inc. located?
उत्तर : Seattle

प्रश्न 4: Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?
उत्तर : 7th July

प्रश्न 5: Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?
उत्तर : Queen

₹20,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 17 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?
उत्तर : Arunachal Pradesh

प्रश्न 2: Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
उत्तर : Wimbledon

प्रश्न 3: The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?
उत्तर : Jhumpa Lahiri

प्रश्न 4: Name the official residence of the Pope?
उत्तर : Apostolic Palace

प्रश्न 5: Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?
उत्तर : Ravi Ruia

Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 16 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Which of these cities is located on two continents?
उत्तर : Istanbul

प्रश्न 2: In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?
उत्तर : Trivia

प्रश्न 3: Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?
उत्तर : Venezuela

प्रश्न 4: Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?
उत्तर : Vishnu Sharma

प्रश्न 5: Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?
उत्तर :  UK

Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 14 जुलाई 2019

प्रश्न 1: In the subject of zoology what is the study of insects called?
उत्तर : Entomology

प्रश्न 2: After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?
उत्तर : Jaipur

प्रश्न 3: Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?
उत्तर : ech-Mahindra

प्रश्न 4: The Oscar winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?
उत्तर : Aamir Khan

प्रश्न 5: Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya are different forms originate from?
उत्तर : Uttarakhand

Amazon Bose Home Speaker 500 Quiz Answers – 13 जुलाई 2019

प्रश्न 1: George Eliot was the pen name of which author?
उत्तर : Mary Ann Evans

प्रश्न 2: In support of the Rohingya refugees, ____ has decided to provide 2,500 metric tons of rice to Bangladesh. Name the country.
उत्तर : China

प्रश्न 3: Who is largely responsible for breaking the German Enigma codes which helped win World War II, and provided a foundation for modern computing and development of artificial intelligence?
उत्तर : Alan Turing

प्रश्न 4: In the fictional series of Sherlock Holmes, what is the detective’s address in London?
उत्तर : 221B Baker Street

प्रश्न 5: The longest electrified railway tunnel in the country has just been commissioned . Which state will this be built in?
उत्तर : Andhra Pradesh

Amazon Casio G-Shock Watch Quiz Answers – 12 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Which country will host the 2020 summer Olympics?
उत्तर : Japan

प्रश्न 2: Hong Kong is the capital city of China. True, or False?
उत्तर : False

प्रश्न 3: Which country is Prague in?
उत्तर : Czech Republic

प्रश्न 4: First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?
उत्तर : TMC

प्रश्न 5: Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?
उत्तर : The Revenant

₹1,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 11 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?
उत्तर : UAE

प्रश्न 2: Designer Jony lves recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?
उत्तर : Apple

प्रश्न 3: Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?
उत्तर :Daniel Craig

प्रश्न 4: Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?
उत्तर : Italy

प्रश्न 5: In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?
उत्तर : Sunidhi Chahan

Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 10 जुलाई 2019

प्रश्न 1:The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film?
उत्तर : Solva Sawan

प्रश्न 2: What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is and is exclusively performed by men?
उत्तर : Chhau of Mayurbhanj

प्रश्न 3: Cassuie Clay Jr is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – He was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.
उत्तर : Muhammad Ali 

प्रश्न 4: ‘Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?
उत्तर : Anupam Kher

प्रश्न 5: India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?
उत्तर : June’83

Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 9 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?
उत्तर : Arjun Reddy

प्रश्न 2: Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?
उत्तर : Spain

प्रश्न 3: What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?
उत्तर : VoIP

प्रश्न 4: Hakuna matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?
उत्तर : Swahili

प्रश्न 5: NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?
उत्तर :Dragonfly

₹5,000 Amazon Pay Balance Quiz Answers – 8 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani and Ockhi are all names _____. Fill in the blank.
उत्तर : Cyclones

प्रश्न 2: A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?
उत्तर : 24

प्रश्न 3:Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (tests, ODIs and T20s)?
उत्तर :  Virat Kohli

प्रश्न 4: Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?
उत्तर : Sound Mixing

प्रश्न 5: When is the International Olympic Day observed every year?
उत्तर : 23rd June

Amazon iPhone XR quiz Answers – 7 जुलाई 2019

प्रश्न 1: On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?
उत्तर : Japan

प्रश्न 2: Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?
उत्तर :  UAE

प्रश्न 3: Did you know that the stomach produces acids to help digestion. These stomach acids primarily consist of ____. Fill in the blanks.
उत्तर : Hydrochloric Acid

प्रश्न 4: Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.
उत्तर : Roadside Romeo

प्रश्न 5: Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?
उत्तर : Google

Amazon Sony Home Theatre quiz Answers – 6 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures ____. Fill in the blanks.
उत्तर : Energy

प्रश्न 2: Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?
उत्तर : True

प्रश्न 3: A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?
उत्तर : Jabariya Jodi

प्रश्न 4: Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?
उत्तर : Kiai

प्रश्न 5: 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?
उत्तर : Venus Williams

Amazon Seagate 5TB Hard Drive quiz Answers – 5 जुलाई 2019

प्रश्न 1: After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?
उत्तर : Spiderman: Far From Home

प्रश्न 2: Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?
उत्तर : Mayank Agarwal

प्रश्न 3: A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ‘Impressed’. True or False.
उत्तर : True

प्रश्न 4: Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?
उत्तर : Ranchi

प्रश्न 5: Legendary athelete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?
उत्तर : Milkha Singh

Amazon Oppo F11 Pro quiz Answers – 4 जुलाई 2019

प्रश्न 1: June 21 was the summer solistice in the Northern Hemisphere. It is known for being the _____ day of the year in this part of the world.
उत्तर :  Longest

प्रश्न 2: Ablutophobia’ is the fear of?
उत्तर : Bathing

प्रश्न 3: Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?
उत्तर : India

प्रश्न 4: Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?
उत्तर :  Libra

प्रश्न 5: There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?
उत्तर : Phagocytes 

Amazon Diesel Chi Watch quiz Answers – 3 जुलाई 2019

प्रश्न 1: What is the highest civilian award of India?
उत्तर : Bharat Ratna

प्रश्न 2: Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?
उत्तर : Dr. APJ Abdul Kalam

प्रश्न 3: Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?
उत्तर : True

प्रश्न 4: Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?
उत्तर : Baba Ramdev

प्रश्न 5: Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ________ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.
उत्तर : Parvati

Amazon Canon EOS DSLR Camera quiz Answers – 2 जुलाई 2019

प्रश्न 1: Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?
उत्तर : Toofan

प्रश्न 2: In a bid to harbour good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _____. Can you guess where?
उत्तर : South Korea

प्रश्न 3: The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?
उत्तर : Switzerland

प्रश्न 4: India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?
उत्तर : Mathura

प्रश्न 5: National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __________. Fill in the blanks
उत्तर : S Ramanujan

₹10,000 Amazon Pay Balance quiz Answers – 1 जुलाई 2019

प्रश्न 1: The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?
उत्तर : Devika Rani

प्रश्न 2: Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?
उत्तर : Chetan Sharma

प्रश्न 3: What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!
उत्तर : Animatronics

प्रश्न 4: Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?
उत्तर : Salim Ali

प्रश्न 5: William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?
उत्तर : Nike

Amazon OnePlus 7 Pro quiz Answers – 30 जून 2019

प्रश्न 1: What is the fullform of PDF in context to computing?
उत्तर : Portable Document Formet

प्रश्न 2: Which city is the capital of Australia?
उत्तर : Cenberra

प्रश्न 3: The Nehru Centre in London aims to create cultural exchange between India and UK. Which Indian author has been appointed as its new director?
उत्तर : Amish  Tripathi

प्रश्न 4: Which Indian Grand Chessmaster won the blitz event at the 2019 Asain Continental Chess Championship in Xingtai, China? Fun fat – he’s just 14 years old!
उत्तर : Nihal Sarin

प्रश्न 5: Indian athlete, Pranati Nayak, recently won a bronze medal at an international tournament. Which sport is she associated with?
उत्तर : Gymnastics

Amazon Blaupunkt Party speakers quiz Answers – 29 जून 2019

प्रश्न 1: Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?
उत्तर : UK

प्रश्न 2: Avengers Endgame almost broke all records when it released. But it still isn’t the ‘most successful movie ever made’ in terms of money earned yet. Which film holds this record?
उत्तर : Avatar

प्रश्न 3: Featuring at #100, who is the only Indian to be featured in the Forbes World’s Highest-Paid Athletes list 2019?
उत्तर : Virat Kohli

प्रश्न 4: A Spanish poet, won the 1971 Nobel Prize for Literature. Who was this distinguished poet who is also well-recognized for his love poems?
उत्तर : Pablo Neruda

प्रश्न 5: Nitesh Kumar Jangir won an award for creating a low-cost breathing support device called ‘Saans’. Who is this device meant for?
उत्तर : Premature babies

Amazon Sony Home Theatre quiz Answers – 28 जून 2019

प्रश्न 1: The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?
उत्तर : VVS Laxman

प्रश्न 2: Astronomers have spotted a large expanse of table salt deposits on Jupiter’s moon, Europa.
उत्तर : True

प्रश्न 3: The Mt. Sinabung volcano erupted recently throwing up an ash column of 7kms! Which country is the volcano located in?
उत्तर : Indonesia

प्रश्न 4: Which of these famous hard rock band’s debut album was called ‘Appetite for Destruction’?
उत्तर : Guns N’ Roses

प्रश्न 5: World Blood Donor Day is celebrated on 14th June to commemorate the birth anniversary of ___ known for the development and classification of the blood group system. He is also known as the ‘Father of Transfusion Medicine’.
उत्तर : Karl Landsteiner

₹25,000 Amazon Pay Balance quiz Answers – 27 जून 2019

प्रश्न 1: T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?
उत्तर : Black panther

प्रश्न 2: Which of these Indian musical instruments is NOT a string instrument?
उत्तर : Chengila

प्रश्न 3: Diljit Dosanjh’s film Soorma, is based on the life of which prominent Indian hockey player?
उत्तर : Sandeep singh

प्रश्न 4: The 6th full moon of 2019 was visible on 17th June alongside Jupiter and appeared reddish in color. What was this phenomenon called?
उत्तर : Strawberry moon

प्रश्न 5: Narendranath Datta was the birth name of which of theses?
उत्तर : Swami vivekanand

Amazon Samsung Galaxy M30quiz Answers – 26 जून 2019

प्रश्न 1: Name the monument that Mohamad Quli Qutub Shah built in Hyderabad in 1951 to commemorate the end of a deadly plague in the city.
उत्तर : Charminar

प्रश्न 2: Whales and Dolphins sleep by resting one half of their brain at a time, which is one of the reasons why they can sleep without drowning
उत्तर : True

प्रश्न 3: Which country will host the 2020 summer Olympics?
उत्तर : Japan

प्रश्न 4: Which of the following is considered the national slogan of India? Hint – It was popularized by Pandit Madan Mohan Malaviya in 1918.
उत्तर : Satyameva Jayate

प्रश्न 5: Who won the women’s Grand Slam title at the 2019 French Open tournament?
उत्तर : Ashleigh Barty

Amazon GoPro Hero 7 quiz Answers – 25 जून 2019

प्रश्न 1: The iconic ‘Christ The Redeemer’ statue on Corcovado Mountain can be seen in which country?
उत्तर : Brazil

प्रश्न 2: Scientists installed the world’s highest weather station recently. Where has it been launched?
उत्तर : Mt Everest

प्रश्न 3: The Pickwick Papers, also known as The Posthumous Papers of the Pickwick Club, was the first novel of Mark Twain. True or False
उत्तर :  False

प्रश्न 4: Why did 22-year old Zonel Sougaijam, an engineer from Manipur, enter the ‘Facebook Hall of Fame’ in June 2019? PS – He was also awarded $5,000 by the company.
उत्तर : Detecting a bug in Whatsapp

प्रश्न 5: Which company is launching India’s first electric motorcycle?
उत्तर : Revolt Motors

₹10,000 Amazon Pay Balance quiz Answers – 24 जून 2019

प्रश्न 1: Who has been crowned Femina Miss India World 2019? PS – She hails from Rajasthan.
उत्तर : Suman Rao

प्रश्न 2: Which state has the longest known cave in India? The cave is 24,583 metres in length?
उत्तर : Meghalaya

प्रश्न 3: In the Hindi dub of Disney’s upcoming ‘Lion King’, Shah Rukh Khan will be the dubbing the character ‘King Mufasa’. Who will voice the character of Simba, the young lion and King Mufasa’ s son?
उत्तर : Aryan Khan

प्रश्न 4: Which of the following movies won the Oscar for Best Picture, Best Director & Best Actor all at once in the year 1995?
उत्तर : Forrest Gump

प्रश्न 5: Who will be directing Amitabh Bachchan’s next film, ‘Gulabo Sitabo’?
उत्तर : Shoojit Sircar

Amazon Huawei P30 Pro quiz Answers – 23 जून 2019

प्रश्न 1: Name of the longest National Highway in India which passes through 11 Indian states?
उत्तर : NH 44

प्रश्न 2: ‘The Forbidden City’ is a UNESCO World Heritage Site and is home to the ‘Palace Museum’ – one of the largest museums in the world. This city was once home to 24 emperors. Where can you find the ‘Forbidden City’?
उत्तर : China

प्रश्न 3: Which national park in India is home to over 70 per cent of the world’s swamp or wild buffalo population, which were recently classified endangered by the IUCN?
उत्तर : Kaziranga

प्रश्न 4: Which among these is NOT a comet, but is in fact an asteroid/dwarf planet in the solar system?
उत्तर : Ceres

प्रश्न 5: Which actress will portray Saina Nehwal in an upcoming biopic on the athelete’s life?
उत्तर : Parineeti Chopra

Amazon Sony Bravia LED Smart TV quiz Answers – 22 जून 2019

प्रश्न 1: Which team broke the record for the highest number of goals scored in any World Cup match (womens or mens) in their debut performance at the FIFA Women’s World Cup? PS – they scored 13 goals in a single match!
उत्तर : USA

प्रश्न 2: Sonam Kapoor and Dulquer Salman will be seen together in a fictional movie about the Indian cricket team, based on a book by Anuja Chauhan. What is the movie called?
उत्तर : The Zoya Factor

प्रश्न 3: Which Bengaluru-based NGO, which is running one of the world’s largest school-meals project was recently awarded the BBCWorld Service Global Champion Award?
उत्तर : Akshaya Patra

प्रश्न 4: Aromachology is the study of smells. What is the study of sound called?
उत्तर : Acoustics

प्रश्न 5: Which Indian state launched ‘Pink Sarathi’ vehicles to ensure the safety of women commuting by local buses?
उत्तर : Karnataka

Amazon Honor Band 4 quiz Answers – 21 जून 2019

प्रश्न 1: This year will be the 20th anniversary of ‘Operation VIJAY’ in India’s history. Which victorious war are we celebrating?
उत्तर : Kargil war

प्रश्न 2: Jallikattu, a famous sport in Tamil Nadu, broke a world record this year for entering the maximum number of participating animals into the sporting arena. Which animal does this game involve?
उत्तर : Bull

प्रश्न 3:India’s second mission to the moon, Chandraayan 2 is all set to blast off into space and aim for landing on the moon’s South Pole, where no one has ever been before. When will it be launched?
उत्तर : 15th July 2019

प्रश्न 4: Featuring over 70 songs, which of these bollywood films holds the record for the highest number of songs?
उत्तर : Indrasabha

प्रश्न 5: Today is the International day of Yoga, celebrated annually on June 21. After a unanimous declaration for this day by the UN general assembly, when was the first ever International Day of Yoga celebrated worldwide?
उत्तर : 2015

₹20,000 Amazon Pay Balance quiz Answers– 20 जून 2019

प्रश्न 1: The first ever computer virus was created in 1971. What was it called?
उत्तर : Creeper

प्रश्न 2: India’s highest railway station (in altitude) is serviced by the Darjeeling Himalayan Railway, a UNESCO World heritage site. Where is it located?
उत्तर : Ghum

प्रश्न 3: Mini Mathur and Cyrus Sahukar are starring in this all-new comedy by Amazon Prime Video which is produced by Dia Mirza. What is the show called?
उत्तर : Mind the malhotras

प्रश्न 4: For the first time in India, a drone was used to successfully transport blood from a remote health centre. In which state was this incredible feat achieved?
उत्तर : Uttarakhand

प्रश्न 5: On 9th June 2019, Rafael Nadal cinched his 12th French Open win. Who did he play the finals against?
उत्तर : Dominic thiem

Amazon Vivo V15 pro quiz Answers– 19 जून 2019

प्रश्न 1: During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?
उत्तर : Gateway of India

प्रश्न 2: Which of the following is NOT a form of carbon?
उत्तर : Glass

प्रश्न 3: In the world of sports, the Dronacharya award is given to _____. Fill in the blank.
उत्तर : Sports coaches

प्रश्न 4: Which is the largest blood vessel in the human body?
उत्तर : Aorta

प्रश्न 5: The first Commonwealth Games were held in 1930 and saw 11 participating countries. Which country played the host for the games?
उत्तर : canada

Amazon Montra Helicon Bicycle quiz Answers– 18 जून 2019

प्रश्न 1: Did you know that India has a national aquatic animal! Which one of the following is it?
उत्तर : River Dolphin

प्रश्न 2: Which country has launched the first Arctic tourist train service that takes its passengers through the Arctic region before reaching Norway? PS: It is named Zarengold.
उत्तर : Russia

प्रश्न 3: Amazon was founded by Jeff Bezos in the year 2000.
उत्तर : False

प्रश्न 4: Who has Forbes magazine named as the world’s first billionaire rapper?
उत्तर : Jay-Z

प्रश्न 5: Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?
उत्तर : Hariahara I

Amazon ₹5,000 Pay Balance quiz Answers– 17 जून 2019

प्रश्न 1: The Queen of England celebrates 2 birthdays – on her actual date of birth in April, and an official birthday in June. How old did she turn this year?
उत्तर : 93

प्रश्न 2: Which Indian football player has made the highest number of international appearances (108 matches to be exact) to become the highest capped footballer in the country?
उत्तर : Sunil Chettri

प्रश्न 3: Elena Cornaro Piscopia was one of the first women to receive an academic degree from a university in 1678 and was featured on a Google Doodle recently! What did she receive her doctorate in?
उत्तर : Philosophy

प्रश्न 4: Kangaroo is a type of mammal that carries its young in a small external pouch on its body. What is this type of mammal called?
उत्तर : Marsupial

प्रश्न 5: Which world famous brand derived its name from the Greek goddess of victory?
उत्तर : Nike

Amazon Apple Watch quiz Answers– 16 जून 2019

प्रश्न 1: Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?
उत्तर : Charles Darwin

प्रश्न 2: Long before Google, there have been other search engines on the internet. But which one was the first?
उत्तर : Archie

प्रश्न 3: Vicky Kaushal released the first look of a new film (his first horror movie) called ‘Bhoot: Part One – The Haunted Ship’. Who plays the female lead in the film?
उत्तर : Bhumi Pednekar

प्रश्न 4: The 2019 FIFA Women’s World Cup started its eighth edition on 7th June. Which country is hosting the tournament this year?
उत्तर : France

प्रश्न 5: The last film that Satyajit Ray directed before he passed, was based on one of his own short stories, Atithi. What was the film called?
उत्तर : Agantuk

Amazon Blaupunkt Party Speakers quiz Answers– 15 जून 2019

प्रश्न 1: Abraham Lincoln was an accomplished wrestler as a young man and was also honored by the National Wrestling Hall of Fame.
उत्तर : True

प्रश्न 2: World Oceans Day is celebrated to create awareness and encourage conservation of the open seas. On which day is it celebrated annually?
उत्तर : 8th june

प्रश्न 3: The Prime Minister of which country has announced that their nation will completely ban single-use plastics by 2021?
उत्तर : Canada

प्रश्न 4: Which day is Father’s Day being celebrated in India this year?
उत्तर : 16th June

प्रश्न 5: Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s record as the fastest batsman to reach 2000 ODI runs against Australia? He completed it in just 37 innings.
उत्तर : Rohit Sharma

Amazon Fossil Explorist Smartwatch quiz Answers– 14 जून 2019

प्रश्न 1: The term ‘talkies’ comes from ‘talking pictures’ referring to movies with sound. Released in 1931, which of these was the first Indian ‘talkie’?
उत्तर : Alam Ara

प्रश्न 2: Who was the first Indian tennis player to ever win a Grand Slam tournament?
उत्तर : Mahesh Bhupati

प्रश्न 3: During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?
उत्तर : Gateway of India

प्रश्न 4: Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of the internationally recognized Time Magazine?
उत्तर : Parveen Babi

प्रश्न 5: For the first time, a metro in India will receive its power from a waste-to-energy plant. Which metro is adopting this change?
उत्तर : Delhi Metro

Amazon ₹10,000 Pay Balance quiz Answers– 13 जून 2019

प्रश्न 1: After the Green Revolution, ‘Operation Flood’ was launched in the year 1970. Which product was the focus of this movement?
उत्तर : Milk

प्रश्न 2: What is the national sport of India?
उत्तर : India Doesn’t have a one

प्रश्न 3: The Odisha government recently launched a scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state. What is this scheme called?
उत्तर : Khushi

प्रश्न 4: Who recently created history by becoming the first-ever spinner to bowl the opening over in a World Cup match?
उत्तर : Imran Tahir

प्रश्न 5: Which of these branches of science is concerned with the study of reptiles and amphibians?
उत्तर : Herpetology

Amazon Honor View20 quiz Answers– 12 जून 2019

प्रश्न 1: Out of all the natural lakes in the world, more than 50% are situated in ______. Fill in the blanks.
उत्तर : Canada

प्रश्न 2:A new species of a pit viper was discovered in India and named after the place it was found in. It is now the only Indian state to have a pit viper named after it. Which state is it?
उत्तर :Arunachal Pradesh

प्रश्न 3:Orchha, an Indian town that was recently added to UNESCO World Heritage Site tentative list is located in which of these states?
उत्तर :Madhya Pradesh

प्रश्न 4: An Amazon Prime Original series about 4 female friends, starring Sayani Gupta and Bani J has announced it’s second season. What is the show called?
उत्तर : Four More Shots Please!

प्रश्न 5:Which Indian state recently won the 2019 WHO award for tobacco control?
उत्तर :Rajasthan

Amazon Fitbit Versa Smartwatch quiz Answers– 11 जून 2019

प्रश्न 1: What is the name of the fictional Arabian city where the story of Aladdin is based?
उत्तर : Agrabah

प्रश्न 2: Videos of the world’s first (and most rare) albino giant panda were captured recently. Where was this albino panda seen?
उत्तर :China

प्रश्न 3: The retired judge of Indian Supreme Court Justice Madan B Lokur has been appointed to the Supreme Court of Fiji.
उत्तर : True

प्रश्न 4:Who is the youngest Member of Loksabha in the history of Indian Parliament?
उत्तर :Chandrani Murmu

प्रश्न 5:Murray Gell-Mann was the Nobel Prize Laureate in 1969 who passed away recently. For which field did he win the Nobel Prize?
उत्तर :Physics

Amazon ₹1,000 Pay Balance quiz Answers– 10 जून 2019

प्रश्न 1: India’s only orangutan recently passed away at Odisha’s Nandankanan Zoological Park. What was her name?
उत्तर : Binny

प्रश्न 2: The Union Environment Ministry of India has released a song titled ‘Hawa Aane De’ to spread awareness about air pollution. The music video features Akshay Kumar and Vicky Kaushal among others. Who has written the lyrics for the song?
उत्तर : Swanand Kirkire

प्रश्न 3: Which former President of India was conferred Mexico’s highest civilian honor for foreigners titled ‘Orden Mexicana del Aguila Azteca’ (order of the Aztec Eagle)?
उत्तर : Pratibha Patil

प्रश्न 4: Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar Awards?
उत्तर : Mother India

प्रश्न 5: What is the name of Hrithik Roshan’s upcoming film where he plays a teacher and mathematician named Anand Kumar?
उत्तर : super 30

Amazon Vivo V15 Pro quiz Answers– 9 जून 2019

प्रश्न 1:The world’s highest polling station can be found in Himachal Pradesh and it has 49 registered voters. Where is it located?
उत्तर :Tashigang

प्रश्न 2:Which animal made a comeback on the Versova beach in Mumbai, after almost 15 years, when the beach was cleaned up by the efforts of the residents?
उत्तर :Olive Ridley Turtles

प्रश्न 3:In technology terms, the prefix ‘Giga’ is used to denote a factor of one million.
उत्तर :False

प्रश्न 4:The Indian Navy has teamed up with the government to launch the first ever underwater museum in India. Where will this museum be launched?
उत्तर : Pondicherry

प्रश्न 5:______ will be the first Indian state to ban food delivery without a valid hygiene rating.
उत्तर :Punjab

Amazon Bose Soundlink Revolve quiz Answers– 8 जून 2019

प्रश्न 1: Name the legendary coach of Master Blaster Sachin Tendulkar who was also a recipient of the Padma Shri & Dronacharya award?
उत्तर :Ramakant Achrekar

प्रश्न 2:NASA has announced a moon mission for 2024, which will return astronauts to the Moon for the first time in half a century. What is this mission called?
उत्तर :Artemis

प्रश्न 3:NASA has found evidence of water ice and organic molecules on Ultima Thule’s surface―the farthest world ever explored by mankind.
उत्तर : True

प्रश्न 4:What is the traditional boat race conducted in Kerala during the season of the harvest festival of Onam called?
उत्तर :Vallam Kali

प्रश्न 5:Name the 49-year-old veteran Nepali Sherpa who scaled Mount Everest for the 24th time and broke his own world record.
उत्तर :Kami Rita

Amazon ₹5,000 Pay Balance quiz Answers– 7 जून 2019

प्रश्न 1:Christiaan Barnard was the first surgeon to successfully perform the world’s first human-to-human heart transplant. In which year did this surgery take place?
उत्तर :1967

प्रश्न 2:Who recently became the first female umpire to officiate in a men’s one-day international cricket match?
उत्तर :Claire Polosak

प्रश्न 3:Which tennis player recently received a ‘Knighthood’ at the hands of Prince Charles of Wales?
उत्तर :Andy Murray

प्रश्न 4:International Dance Day is celebrated each year on 29th April on the birthday of Jean-Georges Noverre. Which style of dance is he regarded as the creator of?
उत्तर :Ballet

प्रश्न 5:Which of these Indian web series is based on a 2006 novel by Vikram Chandra which goes by the same name?
उत्तर :Sacred Games

Amazon 24K Gold Bar quiz Answers– 6 जून 2019

प्रश्न 1:Which of these cities is located on two continents?
उत्तर :Istanbul

प्रश्न 2:Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?
उत्तर : UK

प्रश्न 3:Which long-range, sub-sonic cruise missile was successfully test fired by India on April 15, 2019?
उत्तर :Nirbhay

प्रश्न 4:India’s first natural ice cafe has been launched at 14,000 feet, in the shape of an ice stupa. Where is it located?
उत्तर : Ladakh

प्रश्न 5:Raveena Tandon won a National Award for Best Actress in 2001, for portraying the role of a woman who has faced domestic violence. Which movie did she win it for?
उत्तर : Daman

Amazon Samsung Galaxy A50 quiz Answers– 5 जून 2019

प्रश्न 1: Olympus Mons’ is the largest mountain in our solar system, and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?
उत्तर : Mars

प्रश्न 2: Who is the first ever Indian woman to win a Silver medal at the Olympics?
उत्तर : P. V. Sindhu

प्रश्न 3: Birds have no teeth, so they break down their food in the ___ before digesting it.
उत्तर :Gizzard

प्रश्न 4: Chinmay Prabhu, a 20 year old Indian entered the Guinness Book of World Records in 2018, for solving the highest number of pyraminx (pyramid-shaped Rubik’s cubes) — under water.
उत्तर : True

प्रश्न 5:The world’s first ‘zero-waste’ commercial flight operated from Sydney to Adelaide and disposed all waste via compost, reuse or recycling. Which airline was it?
उत्तर : Qantas

Amazon Fitbit lonic Smartwatch quiz Answers– 4 जून 2019

प्रश्न 1: Which Europen country is home to the famous city of Transylvania?
उत्तर : Romania

प्रश्न 2: Which film was Ashutosh Gowarikar’s directorial debut?
उत्तर : Pehla Nasha

प्रश्न 3: Teressa Island, named after the Arch-Duchess of Austria, falls under which Union Territory of India?
उत्तर : Andaman and Nicobar Islands

प्रश्न 4: Which of these is the only man to have reportedly played both in the ICC Cricket World Cup and FIFA World Cup?
उत्तर : Sir Vivian Richards

प्रश्न 5: A group of engineers in Kerala have developed a spider-shaped robot called Bandicoot. What does it do?
उत्तर : Cleans manholes

Amazon ₹10,000 Pay Balance quiz Answers– 3 जून 2019

प्रश्न 1:Who is the author of the famous book of fables known as ‘Panchatantra’?
उत्तर : Vishnu Sharma

प्रश्न 2:In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?
उत्तर : Trivia

प्रश्न 3:The International Cricket Council has recently appointed its first female match referee. Hint: She’s from India. Who is she?
उत्तर : GS Lakshmi

प्रश्न 4: Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?
उत्तर : Venezuela

प्रश्न 5:Which country will host the 2023 Asian Cup Football Tournament?
उत्तर : China

Amazon OnePlus 7 Pro quiz Answers– 2 जून 2019

प्रश्न 1:In Japanese, what is the word for goodbye?
उत्तर :Sayonara

प्रश्न 2:What is the actress, Tabu’s, real name?
उत्तर :Tabassum Hashmi

प्रश्न 3:The world’s fastest bullet train, ALFA-X, is said to reach speeds of 400 kms/hour. In which country were the tests for this train conducted recently?
उत्तर :Japan

प्रश्न 4:Ayushmann Khurana will appear in a new movie where he plays an on-screen police officer for the first time. What is the name of this movie which is directed by Anubhav Sinha?
उत्तर :Article 15

प्रश्न 5: Which player was named the MVP (Most Valuable Player) of the season in the IPL 2019?
उत्तर :Andre Russell

Amazon Mi LED Android TV quiz Answers– 1 जून 2019

प्रश्न 1:In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?
उत्तर :fusion

प्रश्न 2:On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?
उत्तर :12 March 1930

प्रश्न 3: The Rashtriya Ekta Diwas is observed every year in India on 31st October. It is celebrated to commemorate the birth anniversary of which prominent personality in our nation’s history?
उत्तर :Sardar Vallabhbhai Patel

प्रश्न 4:Who has been appointed as the new coach of the Indian men’s football team?
उत्तर : Igor Stimac

प्रश्न 5:The __ recently launched the ‘Golden Card’ – a permanent residency permit similar to the Green Card in the USA?
उत्तर :UAE

Amazon JBL Pulse 3 Speaker quiz Answers– 31 मई 2019

प्रश्न 1:Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?
उत्तर :Ceechoslovakia

प्रश्न 2: In which year did India join the United Nations?
उत्तर :1945

प्रश्न 3: Former top ranking pro-golfer Vijay Singh is from which country?
उत्तर : Fiji

प्रश्न 4:With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?
उत्तर : Bharatanatyam

प्रश्न 5: In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?
उत्तर :BYe

Amazon ₹25,000 का अमेज़न पे बैलेंस quiz Answers– 30 मई 2019

प्रश्न 1: In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?
उत्तर :Trapezium

प्रश्न 2:The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?
उत्तर :Guwahati

प्रश्न 3:If you were a cartographer, what would you be studying?
उत्तर : Maps

प्रश्न 4:Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?
उत्तर : Lions

प्रश्न 5:In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?
उत्तर : Agra

Amazon Samsung Galaxy M30 quiz answers – 29 मई 2019

प्रश्न 1: One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?
उत्तर :Assam

प्रश्न 2: Which of these Raj Kapoor starrers was also released overseas as ‘The Vagabond’?
उत्तर : Awara

प्रश्न 3: M.K. Gandhi lived in a farm in South Africa named after a famous Russian novelist. Name the author.
उत्तर : Leo Tolstoy

प्रश्न 4: What is a fathometer used to measure?
उत्तर : Ocean depth

प्रश्न 5:Which of these elements is NOT named after a scientist?
उत्तर :Ruthenium

Amazon Ray-Ban Sunglasses quiz answers – 28 मई 2019

पोस्ट को अपडेट करने का समय : 8.02 AM (Note– यदि आपको जवाब नहीं मिले तो यहाँ पर क्लिक करें :
प्रश्न 1: Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?
उत्तर :Karnataka

प्रश्न 2: Hippopotomonstrosesquippedaliophobia is the fear of long words
उत्तर : True

प्रश्न 3: In which country is Mount Vesuvius located?
उत्तर : Italy

प्रश्न 4: Which of the following films has NOT been directed by Imtiaz Ali?
उत्तर : Karwaan

प्रश्न 5: What was the real name of Pope John Paul II?
उत्तर : Karol Jofez Wojtyala

Amazon ₹5,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 27 मई 2019

प्रश्न 1: .Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?
उत्तर :Lord Voldemort

प्रश्न 2: Apart from Venus, which planet rotates from east to west?
उत्तर : Uranus

प्रश्न 3: In mathematics, the ‘lemniscate’ is a symbol for?
उत्तर :Inifinity

प्रश्न 4: The Duke and Duchess of Sussex, aka Prince Harry and Meghan Markle have recently announced the birth of their son. What is the royal baby’s first name?
उत्तर :Archie

प्रश्न 5:What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?
उत्तर : -40

Amazon iPhone XR quiz answers – 26 मई 2019

प्रश्न 1: Which of these did Alfred Nobel invent?
उत्तर : Dynamite

प्रश्न 2:Which is the largest internal organ in the human body?
उत्तर :Liver

प्रश्न 3: India has been submitting films for the Oscar awards nominations since 1957. Which was the first Indian film submitted to the Oscars?
उत्तर : Mother India

प्रश्न 4:Which country hosted the Summer Olympics in 2016?
उत्तर : Brazil

प्रश्न 5: Chunky Pandey’s daughter made her debut alongside Tiger Shroff in Student of the Year 2. What is her name?
उत्तर :Ananya Pandey

Amazon Sony Bravia LED Smart TV quiz answers – 25 मई 2019

प्रश्न 1: Which is the only bird that is able to fly backwards?
उत्तर : Hummingbird

प्रश्न 2:What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?
उत्तर :Suffragettes

प्रश्न 3:Who is the first Indian to be elected as one of the 5 members of the FIFA Executive Council? Hint – He’s also the president of the ‘All India Football Federation’.
उत्तर :Praful Patel

प्रश्न 4:In which European city would you find the Acropolis?
उत्तर :Athens, Greece

प्रश्न 5:In the live action remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?
उत्तर :James Earl Jones

Amazon American Tourister Suitcase quiz answers – 24 मई 2019

प्रश्न 1: In botany, strawberries are part of the rose family.
उत्तर : True

प्रश्न 2:Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?
उत्तर : MS dhoni

प्रश्न 3: A Bollywood actor was conferred with an Honorary Doctorate in Philanthropy from University of Law, London in April 2019. Who was it?
उत्तर : Shah Rukh Khan

प्रश्न 4: Rosalind is the name of a moon in our solar system. Which planet does it orbit?
उत्तर : Uranus

प्रश्न 5: Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?
उत्तर :Jungfrau

Amazon ₹10,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 23 मई 2019

प्रश्न 1: The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?
उत्तर :Republic day

प्रश्न 2:Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?
उत्तर :Nirma

प्रश्न 3: Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?
उत्तर : Hotmail

प्रश्न 4:An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.
उत्तर : 3 idiots

प्रश्न 5:The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?
उत्तर :Uruguay

Amazon Oppo F11 Pro quiz answers – 22 मई 2019

प्रश्न 1: Fanta and Sprite belong to which beverage company?
उत्तर : Coca Cola Company

प्रश्न 2: Rio de Janeiro is the capital of Brazil
उत्तर : False

प्रश्न 3: In the recently concluded IPL 2019, which player won the ‘Purple cap’ for being the leading wicket-taker of the tournament?
उत्तर : Imran Tahir

प्रश्न 4: In which city would you find Capitol Hill, the seat of the government and an old residential neighborhood?
उत्तर : Washington D.C

प्रश्न 5: The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?
उत्तर : Nelson Mandela

Amazon Blaupunkt Party Speakers quiz answers – 21 मई 2019

प्रश्न 1: Which Bollywood actor’s real name is Rajiv Hari Om Bhatia?
उत्तर : Akshay Kumar

प्रश्न 2: In the movies Avengers: Infinity War, who was the guardian of the soul stone on Vormir?
उत्तर : Red skull

प्रश्न 3: Time magazine’s list of ‘100 Most Influential People 2019’ featured 3 Indians – Menaka Guruswamy, Arundhati Katju and _______. Fill in the blanks.
उत्तर : Mukesh Ambani

प्रश्न 4: Which country will host the FIFA U-17 Women’s World Cup 2020?
उत्तर : India

प्रश्न 5: The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awared to the book ‘Solo’ which was released 9 years ago. Who is the author to win the prize?
उत्तर : Rana Dasgupta

Amazon ₹20,000 का अमेज़न पे बैलेंस quiz answers – 20 मई 2019

प्रश्न 1: Which was the first colour film released in India?
उत्तर : Kisan Kanya

प्रश्न 2: Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?
उत्तर : Sardar Udham Singh

प्रश्न 3: The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?
उत्तर : Bajrang Punia

प्रश्न 4: Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?
उत्तर : Tiger Baby productions

प्रश्न 5: Who was the first Indian to ever win an Oscar?
उत्तर : Bhanu Athaiya

Amazon Urban Ladder Recliner quiz answers – 19 मई 2019

प्रश्न 1: Where In India Can You Find The Jarawas And Sentinelese Tribes?
उत्तर : Andaman Anad Nicobar Islands

प्रश्न 2: What Is The Name Of The New Axe That Thor Get’s Made In Avengers: Infinity War?
उत्तर : Stormbreaker

प्रश्न 3: The World’s Tallest Indoor Waterfall (131 Ft) Has Been Created At An Airport. Which Country Can You See It In?
उत्तर : Singapore

प्रश्न 4: Which National Park In India Was Known As The Hailey National Park At The Time Of Inception In 1936?
उत्तर : Jim Corbett National Park

प्रश्न 5: Name The Cricketer Who Has Become The First In The World To Hit More Than 500 Sixes In International Cricket.
उत्तर : Chris Gayle

Amazon Diesel Chi Watch quiz answers – 18 मई 2019

प्रश्न 1: In 2000, 17-year-old Priyanka Chopra won the title of Miss India and later that year went on to be crowned as _______. Fill in the blanks
उत्तर : Miss world

प्रश्न 2: A narrow strip of water separates India and Sri Lanka. What is it called?
उत्तर : Palk Strait

प्रश्न 3: Consisting of over 1,349 pages and 591,552 words, which novel by Vikram Seth is one of the longest novels ever published in a single volume in the English language?
उत्तर : A suitable boy

प्रश्न 4: An anemometer is a type of scientific instrument that measures quantity of rainfall.
उत्तर : False

प्रश्न 5: Raavana 1 is a low-orbit satellite. It is the first satellite of ___. Name the country.
उत्तर : Sri Lanka

Amazon OnePlus 7 Pro quiz answers – 17 मई 2019

प्रश्न 1: Which is the smallest continent by land area?
उत्तर : Australia

प्रश्न 2: An ostrich’s eye is bigger than its brain.
उत्तर : True

प्रश्न 3: Which of the following Indian rivers, does NOT flow into the Arabian Sea?
उत्तर : Tungabhadra

प्रश्न 4: Deepika Padukone is a leading actress in India. However, she wasn’t born in the country. Where is her birthplace?
उत्तर : Denmark

प्रश्न 5: 30 years in the making, RTS,S is the first and the only Malaria vaccine that has demonstrated results to prevent the disease in children. A pilot for the vaccine was recently launched in which African country?
उत्तर : Malawi

Amazon OnePlus 7 Pro quiz answers – 16 मई 2019

प्रश्न 1: Washing soda is the common name for which compound?
उत्तर : Sodium carbonate

प्रश्न 2: Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?
उत्तर : a dance form

प्रश्न 3: What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?
उत्तर : Does not exists

प्रश्न 4: Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?
उत्तर : Lava dance

प्रश्न 5: Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?
Ans – Chandrasekhara Venkata Raman

Amazon OnePlus 7 Pro quiz answers – 15 मई 2019

प्रश्न 1: What is the name of the hard white material that makes up an elephant’s tusks?
उत्तर : Ivory

प्रश्न 2: Arctic King, Iceberg and Little Gem are all types of which vegetable?
उत्तर :Lettuce

प्रश्न 3: A person experiencing ‘Ablutophobia’ would be scared of which of these?
उत्तर : Bathing

प्रश्न 4: Which of these is the Greek goddess of victory?
उत्तर : Nike

प्रश्न 5: Which of these is the Greek goddess of victory?
उत्तर : Rs. 5

Amazon Sony Home Theatre quiz answers – 14 मई 2019

प्रश्न 1: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?
उत्तर : Batman

प्रश्न 2: What is the name of the world’s largest lizard?
उत्तर : Komodo Dragon

प्रश्न 3: In which country, would you find the Free State of Bavaria?
उत्तर : Germany

प्रश्न 4: Anura is the scientific name for which well known animal?
उत्तर : Frog

प्रश्न 5: Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?
उत्तर : Lady Gaga

Amazon ₹5000 Amazon Pay Balance quiz answers – 13 मई 2019

प्रश्न 1: Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?
उत्तर : Music player

प्रश्न 2: What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?
उत्तर : ARPANET

प्रश्न 3: The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.
उत्तर : True

प्रश्न 4: Churchill, Sherman and Panzer and the names of ________?
उत्तर : Military tanks

प्रश्न 5: Which of these can a horse NOT do?
उत्तर : Vomit

Amazon Samsung Galaxy A50 quiz answers – 12 मई 2019

प्रश्न 1: Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _____.
उत्तर : Mother

प्रश्न 2: Anna Jarvis was the founder of the Mother’s Day holiday, and led the establishment of the holiday after her mother’s death. When was the first Mother’s Day celebrated?
उत्तर : 1908

प्रश्न 3: Who is actor Ranbir Kapoor’s famous mother?
उत्तर : Neetu Kapoor

प्रश्न 4: In Greek mythology who was mother of the gods?
उत्तर : Rhea

प्रश्न 5: Mahatma Gandhi often credited his mother for the impact she had in his spiritual development. What was her name?
उत्तर : Putlibai Gandhi

Amazon Marshall Woburn Speaker quiz answers – 11 मई 2019

प्रश्न 1: The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.
उत्तर : Tower

प्रश्न 2: Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – and can go up to 200 pairs?
उत्तर : Millipede

प्रश्न 3: In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?
उत्तर : Fusion

प्रश्न 4: A crocodile cannot stick out its tongue.
उत्तर : True

प्रश्न 5: Which is the largest subspecies of the Tiger?
उत्तर : The Sumatran Tiger

Amazon ₹10,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 10 मई 2019

प्रश्न 1: Which is the smallest state in India?
उत्तर : Goa

प्रश्न 2: In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?
उत्तर : England

प्रश्न 3: Complete the phrase – ‘wear your heart on your ____’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.
उत्तर : Sleeve

प्रश्न 4: You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?
उत्तर : Mumbai

प्रश्न 5: In which country were the first Olympic games held?
उत्तर : Greece

Amazon Vivo V15 pro quiz answers – 9 मई 2019

प्रश्न 1: RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. His elder brother was a writer, and the author of the series _____.
उत्तर : Malgudi Days

प्रश्न 2: The Koala bear’s diet mainly consists of eating ____. Fill in the blanks.
उत्तर : Eucalyptus leaves

प्रश्न 3: Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?
उत्तर : Education

प्रश्न 4: Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?
उत्तर : Pandora

प्रश्न 5: Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?
उत्तर : Qubani-ka-Meetha

Amazon Fossil Explorist Smartwatch quiz answers – 8 मई 2019

प्रश्न 1: Himalaya is a Sanskrit name, given to the mighty snow-capped mountain range. What does the name mean?
उत्तर :Abode of snow

प्रश्न 2: Which nation was the first to give women the right to vote?
उत्तर : New Zealand

प्रश्न 3: ASIMO an advanced, walking humanoid robot, which was created by a popular automobile company in 2000. Which company made it?
उत्तर :Honda

प्रश्न 4: Ser Davos Seaworth is the right hand man of Stannis Baratheon, in the first few seasons of Game of Thrones, before he joins Jon Snow in the fight against the Whitewalkers. What is the nickname given to Ser Davos?
उत्तर :Onion Knight

प्रश्न 5: Which northern animal is known as the ‘Gulo Gulo’ in Latin?
उत्तर :wolverine

Amazon ₹20,000 का अमेज़न पे बैलेंस quiz answers – 3 मई 2019

प्रश्न 1: Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?
उत्तर : Feet

प्रश्न 2: Which of the following is NOT a variety of mango?
उत्तर : Red Dacca

प्रश्न 3: Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?
उत्तर : None

प्रश्न 4: There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?
उत्तर : Big Rip

प्रश्न 5: He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?
उत्तर : Satyendranath Bose

Amazon Samsung Galaxy M20 quiz answers – 2 मई 2019

प्रश्न 1. Which of these constellations represents a goat?
उत्तर. Capricornus

प्रश्न 2. Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?
उत्तर. Arunachal Pradesh

प्रश्न 3. We use Google Maps for everything these days. What does GPS stands for?
उत्तर. Global Positioning System

प्रश्न 4. Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?
उत्तर. Uranus

प्रश्न 5. How many planets in our solar system have rings?
उत्तर. 4

Amazon 24k Gold Bar quiz answers – 1 मई 2019

प्रश्न 1. The ‘funny bone’ got its nickname because of that funny feeling you get after you hit it. Where is it located?
उत्तर : Elbow

प्रश्न 2. The deepest point on Earth lies 36000 feet below sea level. Where can you find it?
उत्तर : Mariana Trench

प्रश्न 3. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?
उत्तर : Nelson Mandela

प्रश्न 4. Which of these Indian actors was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?
उत्तर : Milind Soman

प्रश्न 5. The first type of molecule that ever formed in the universe was recently detected in space for the first time, after decades of searching. What is this molecule called?
उत्तर : Helium Hydride

Amazon Mi LED Android TV quiz answers – 30 April 2019

प्रश्न 1: When talking about computers, what does RAM stand for?
उत्तर: Random Access Memory

प्रश्न 2: Which automobile company launched a sports car into space in February 2018?
उत्तर: Tesla

प्रश्न 3: Jakarta is the capital of which country?
उत्तर: Indonesia

प्रश्न 4: Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.
उत्तर: False

प्रश्न 5: Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?
उत्तर: Aquarius

Amazon JBL Pulse 3 Speaker quiz answers – 29 April 2019

प्रश्न 1: Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

उत्तर : Thor

प्रश्न 2: What system of governance does India operate under?

उत्तर : Parliamentary

प्रश्न 3: ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

उत्तर : Charles Darwin

प्रश्न 4: How many states and union territories does India comprise of?

उत्तर : 29 states, 7 territories

प्रश्न 5: The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

उत्तर : Durian

Amazon Huawei P30 Pro quiz answers – 28 April 2019

प्रश्न 1: At room temperature, which is the only metal that is in liquid form?

उत्तर : Mercury

प्रश्न 2: Azim Premji, the Indian business tycoon is the chairman of which company?

उत्तर : Wipro

प्रश्न 3: An oenologist is a person who studies the science of ____. Fill in the blank

उत्तर : Wine making

प्रश्न 4: Which city is the capital of the United Arab Emirates?

उत्तर : Abu Dhabi

प्रश्न 5: Which of the following planets can NOT be seen with the naked eye, from Earth?

उत्तर : Neptune

Amazon Blaupunkt Party Speaker quiz answers – 27 April 2019

प्रश्न 1: If you are visiting the Gateway of India, which city are you in?
उत्तर: Mumbai

प्रश्न 2: An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?
उत्तर: Fifty rupees

प्रश्न 3: The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?
उत्तर: Glabellay

प्रश्न 4: PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?
उत्तर: Sonam Kapoor

प्रश्न 5: Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?
उत्तर: Orange

Amazon Urban Ladder Recliner quiz answers – 26 April 2019

प्रश्न 1: The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?
उत्तर: Andaman and Nicobar

प्रश्न 2: Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?
उत्तर: Nari Shakti

प्रश्न 3: A 26.3-metre-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?
उत्तर: Shanghai

प्रश्न 4: Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?
उत्तर: The white tiger

प्रश्न 5: Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?
उत्तर: Himachal Pradesh

Amazon Oppo F11 Pro quiz answers – 25 April 2019

प्रश्न 1: What does a manometer measure?
उत्तर: Pressures

प्रश्न 2: In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?
उत्तर: The top goal-scorer

प्रश्न 3: According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?
उत्तर: Rome

प्रश्न 4: From what book is the quote, ‘War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?
उत्तर: 1984

प्रश्न 5: In Japanese, what is the word for goodbye?
उत्तर: Sayounara 

Amazon Diesel Chi Watch quiz answers – 24 April 2019

प्रश्न 1: Anura is the scientific name for which of these animals?
उत्तर: Frog

प्रश्न 2: Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?
उत्तर: Virat Kohli

प्रश्न 3: What is the official residence of the Pope?
उत्तर: Apostolic Palace

प्रश्न 4: There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?
उत्तर: Nepal

प्रश्न 5: The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?
उत्तर: Graham Reid

Amazon Voltas Split AC quiz answers – 23 April 2019

प्रश्न 1: 23rd April is the death anniversary of William Shakespeare. It is also celebrated as World ______ Day. Fill in the blanks.
उत्तर: Book

प्रश्न 2: Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?
उत्तर: Tapti

प्रश्न 3: The National Museum of Indian Cinema was inaugurated in January this year. It houses stories and tools that make up 100 years of Indian cinema. Where is it located?
उत्तर: Mumbai

प्रश्न 4: The Red Square is considered the central square of which Russian city?
उत्तर: Moscow

प्रश्न 5: The first ever photograph of a black hole was released recently. Which galaxy is that blackhole present in?
उत्तर: Messier 87

Amazon ₹5,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 22 April 2019

प्रश्न 1: Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?
उत्तर: Kerala

प्रश्न 2: Ophidiophobia is the fear of ______.
उत्तर: Snakes

प्रश्न 3: Who is the coach of the Indian women’s cricket team?
उत्तर: Woorkeri Raman

प्रश्न 4: A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?
उत्तर: A parliament

प्रश्न 5: In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?
उत्तर: Aerys II Targaryen

Amazon Samsung Galaxy A50 quiz answers – 21 April 2019

प्रश्न 1: Which planet in the solar system has the most moons?
उत्तर: Jupiter

प्रश्न 2:In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.
उत्तर: 1983

प्रश्न 3:Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?
उत्तर: Dabangg (2010)

प्रश्न 4:‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?
उत्तर: The Office

प्रश्न 5:Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?
उत्तर: On your feet

Amazon Sony Bravia LED Smart TV quiz answers – 20 April 2019

प्रश्न 1: A10-year old boy, has become the youngest to win a gold medal at the Khelo India Youth Games held in January. What is his name?
उत्तर: Abhinav Shaw

प्रश्न 2: Spiders have 6 legs.
उत्तर: False

प्रश्न 3: World Homeopathy Day 2019 was observed recently. When was it?
उत्तर: 10 April

प्रश्न 4: The Indian Railways have developed An AI-powered robot which helps check for faults in trains by clicking and sharing pictures of under-gears. What is it called?
उत्तर: USTAAD

प्रश्न 5: India’s fastest engineless self-propelled train was launched in February, for the Delhi-Varanasi route. It was referred to as Train 18, before being renamed. What is it called now?
उत्तर: Vande Bharat Express

Amazon Marshall Woburn Speakers quiz answers – 19 April 2019

प्रश्न 1:Which famous animated character made its debut in the short film Steamboat Willie, which released in 1928?
Answer:Mickey Mouse

प्रश्न 2:Which countries played in the first men’s Twenty20 Cricket international ever?
Answer:Australia and New Zealand

प्रश्न 3:Flags from which of these countries features a depiction of the Sun at its center?
Answer:Argentina

प्रश्न 4:The first person in history to win two Nobel prizes was ______________
Answer:Marie Curie

प्रश्न 5:If you were enjoying a match at the largest cricket stadium in India, which city would you be in?
Answer:Kolkata

Amazon Samsung Galaxy M30 quiz answers – 18 April 2019

प्रश्न 1: Which famous Indian Cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83’?
उत्तर: Kapil Dev

प्रश्न 2: Which was the first song to be played in outer space?
उत्तर: Jingle Bells

प्रश्न 3: Tug-of-war was played as an Olympic sport.
उत्तर: True

प्रश्न 4: Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?
उत्तर: Suresh Raina

प्रश्न 5: In he film Avengers Infinity Was, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe?
उत्तर: Mind stone

Amazon American Tourister Suitcase quiz answers – 17 April 2019

प्रश्न 1: Where are the Tea Board of India headquarters located?
उत्तर: Kolkata

प्रश्न 2: The African elephant is the largest carnivore on land.
उत्तर: False

प्रश्न 3: Indian athlete Irfan KT, from Kerala, has qualified for the 2020 Tokyo Olympics. Which sport will he participate in?
उत्तर: Race walking

प्रश्न 4: Season 2 of the Amazon Prime Video exclusive series, ‘Laakhon mein ek’ recently released. Created by Biswas Kalyan Rath, who stars as the lead in this season?
उत्तर: Shweta Tripathi

प्रश्न 5: Which Indian woman was recently titled as the ‘Chief Scientist’ at the World Health Organization?
उत्तर: Soumya Swaminathan

Amazon Camping Tent quiz answers – 16 April 2019

प्रश्न 1: The Special Olympic World Summer Games 2019 took place from March 14-21. Which country was it hosted in?
उत्तर: UAE

प्रश्न 2: David Dhawan is set to release a remake of his 90s film Coolie No.1, starring son Varun Dhawan. Who is the lead actress cast opposite Varn?
उत्तर: Sara Ali Khan

प्रश्न 3: The smallest bone in the human body is found in the fingers.
उत्तर: False

प्रश्न 4: India recently launched the South-Asian Centre of the International Rice Research Institute (IRRI). Where can you find the IRRI headquarters?
उत्तर: Philippines

प्रश्न 5: Which city has been titled as the ‘cleanest city in India’ as part of the Swachh Survekshan 2019 survey?
उत्तर: Indore

Amazon ₹25,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 15 April 2019

प्रश्न 1: The Game of Thrones TV Show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is author to this book series?
उत्तर: George R.R. Martin

प्रश्न 2: In the series of ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?
उत्तर: Dragonglass

प्रश्न 3: In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joines in Braavos?
उत्तर: Faceless Men

प्रश्न 4: What character does Priyanaka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?
उत्तर: Sansa Stark

प्रश्न 5: Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?
उत्तर: Croatia

Amazon iPhone XR quiz answers – 14 April 2019

प्रश्न 1: Which scientist developed the algorithm which helped capture the first-ever image of a black hole?
उत्तर: Katie Bouman

प्रश्न 2: The Phayeng village is recently tagged as India’s first carbon-positive settlement. Which state is it located in.
उत्तर: Manipur

प्रश्न 3: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms of for a___
उत्तर: Father

प्रश्न 4: The amount of electronic waste is growing rapidly. The world’s largest e-waste recycling center was recently opened in which of these cities?
उत्तर: Dubai

प्रश्न 5: 14th April is celebrated as ‘Ambedkar Jayanti’, the birth anniversary of BR Ambedkar, known as the architect of the Indian constitution. He was also independent India’s first ____ fill in the blanks.
उत्तर: Law minister

Amazon Fossil Grant Watch quiz answers – 13 April 2019

प्रश्न 1:A group of crows is called ___. Fill in the blanks.
उत्तर: Murder

प्रश्न 2:Which of these is the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?
उत्तर: Cape Agulhas

प्रश्न 3: Who was the second man to walk on the moon?
उत्तर: Edwin ‘buzz’ Aldrin

प्रश्न 4: Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fine (1996), Earth (1998), and Water (2005)?
उत्तर: Deepa Mehta

प्रश्न 5:The Department of Posts in INdia has launched a ‘Cool EMS’ service, using which customers in India can import food items from ____ for personal use. Fill in the blanks.
उत्तर: Japan

Amazon ₹1000 Amazon Pay Balance quiz answers – 12 April 2019

प्रश्न 1: Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?
उत्तर: Medusa

प्रश्न 2: Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?
उत्तर: Anil Kumble

प्रश्न 3: Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.
उत्तर: True

प्रश्न 4: How old is the oldest known living person in this year?
उत्तर: 116

प्रश्न 5: Archana Kamath is associated with which sport?
उत्तर: Table Tennis

Amazon Blaupunkt Party Speaker quiz answers – 11 April 2019

प्रश्न 1: Who composed the famous classical music melody – ‘FurElise’?
उत्तर: Beethoven

प्रश्न 2: Where is Fort William located?
उत्तर: Kolkata

प्रश्न 3: Rabindranath Tagore won the Nobel prize for Literature. Which of the following are NOT written by him?
उत्तर: Meghaduta

प्रश्न 4:The term ‘Mankading’ has been in the news recently. Which field is it associated with?
उत्तर: Sports

प्रश्न 5: Which Indian sportswoman recently had a Barbie doll designed to look like er, as part of Barbie’s ‘role model’ program?
उत्तर: Dipa Karmakar

Amazon Redmi 6 Pro quiz answers – 10 April 2019

प्रश्न 1: If you open your mouth wide, you will see a fleshy piece of tissue hanging like a pendulum. It is above your tongue at the back. What is this elongated, hanging structure called?
उत्तर: Uvula

प्रश्न 2: The first fully solar-powered airport in the world is in India. Where will you find it?
उत्तर: Kochi

प्रश्न 3: Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?
उत्तर: Switzerland

प्रश्न 4: The Pentium chip was produced by USA’s Intel Corporation n 1993. But an Indian engineer is popularly known as being the ’Father of the Pentium Chip’, for his contributions towards its development. Who is it?
उत्तर: Vinod Dham

प्रश्न 5: Alia Bhatt won the 2019 Filmfare award for her work in Raazi. The actor who played her husband, also won a Filmfare award for ‘Best Supporting Actor’ for Sanju. Who is the actor?
उत्तर: Vicky Kaushal

Amazon Apple Watch quiz answers – 9 April 2019

प्रश्न 1: The freezing point of water is 0 degrees Celsius. What is it’s freezing point in Fahrenheit?
उत्तर: 32 degrees Fahrenheit

प्रश्न 2: The chef’s hat is a significant part of the attire worn by many cooks. What is this type of long hat called?
उत्तर: Toques blanches

प्रश्न 3: The Zero Mile Stone is a pillar built by British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, considered to be the center of India. Which city is it located in?
उत्तर: Nagpur

प्रश्न 4: Rakesh Sharma ws the first Indian to go to space. When asked by the then PM Indira Gandhi what India looked like from spaces, his response was ____. Fill in the blanks.
उत्तर: Saare jahan se acha

प्रश्न 5: 2019 will see the 7th season of the Pro Kabaddi League in July where teams will battle for the title of winner once again. Which team is the current champion who won the tournament in 2018?
उत्तर: Bengaluru Bulls

Amazon ₹10,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 8 April 2019

प्रश्न 1: Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.
उत्तर: True

प्रश्न 2: Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?
उत्तर: India Positive

प्रश्न 3: The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?
उत्तर: France

प्रश्न 4: Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?
उत्तर: India

प्रश्न 5: Couples celebrates a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?
उत्तर: 15 years

Amazon iPhone Xs quiz answers – 7 April 2019

प्रश्न 1: Each year, 7th April is celebrated as the ‘World Health Day’, and marks the anniversary of the World Health Organizaion (WHO). When was the first World Health Day celebrated?
उत्तर: 1950

प्रश्न 2: WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?
उत्तर: Polia

प्रश्न 3: Which of these is a first-aid procedure that is used to dislodge food or another object from a person’s airway when they are choking?
उत्तर: Heimlich manoeuvre

प्रश्न 4: Who is credited with developing the first successful Polio vaccine?
उत्तर: Jonas Salk

प्रश्न 5: The 2018 Nobel Prize in medicine was awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?
उत्तर: Cancer therapy

Amazon Sony Home Theatre quiz answers – 6 April 2019

प्रश्न 1: In the animal kingdom, if whales are classified as mammals, what are spiders?
उत्तर: Arachnids

प्रश्न 2: The largest school in the world, known as the ‘City Montessori School’ has more than 55,000 pupils and over 1050 classrooms. Where is it located?
उत्तर: Lucknow

प्रश्न 3: This famous Indian-Canadian YouTube influencer recently annnounced an independent late night TV show on NBC. Who is she?
उत्तर: Lilly Singh

प्रश्न 4: A Phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?
उत्तर: Number 13

प्रश्न 5: Kanchenjunga marks the highest point in India. The lowest point in India lies at 2.2 meters below sea level. Where is it?
उत्तर: Kuttanad

Amazon Tommy Hilfiger Watch quiz answers – 5 April 2019

प्रश्न 1: The lead actress who played Tara Khanna in the Amazon Prime Original series ‘Made In Heaven’, also won the Miss India title in 2013. Name this actress.
उत्तर: Sobhita Dhulipala

प्रश्न 2: The teaser the new star-studded film, Kalank released recently. Karan Johar is the producer of the film. Who is the director?
उत्तर: Abhishek Verman

प्रश्न 3: Philately is a filed of study that focuses on stamps.
उत्तर: True

प्रश्न 4: The planets in our Solar system rotate in a counter-clockwise direction. Except two: Uranus spins on its side and ____ spins in a clockwise direction. Fill in the blanks.
उत्तर: Venus

प्रश्न 5: Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?
उत्तर: On a pillow

Amazon Ray-BAN Sunglasses quiz answers – 4 April 2019

प्रश्न 1: Which Indian State Is Also Known As The ‘Land Of The Rising Sun’ Because It Gets The First Sunrise In The Country?
उत्तर: Arunachal Pradesh

प्रश्न 2: Bramley, Granny Smith And Russet Are All Types Of Which Fruit?
उत्तर: Apple

प्रश्न 3: Which Theory Made Famous By Albert Einstein Explains Why All ‘Observers’ Have Their Own Separate Measure Of Time Because Of The Finite Speed Of Light?
उत्तर: Theory Of Relativity

प्रश्न 4: Hibernia Was The Classical Latin Name For Which Region?
उत्तर: Ireland

प्रश्न 5: Who Recently Won The Men’s Singles Title At The 2019 Miami Open Tennis Tournament?
उत्तर: Roger Federer

Amazon Vivo V15 Pro quiz answers – 3 April 2019

प्रश्न 1: Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?
उत्तर: Helium

प्रश्न 2: The Portsmouth college in UK offers a course to its students which of these languages?
उत्तर: Hinglish

प्रश्न 3: The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was _____.
उत्तर: Alam Ara

प्रश्न 4: Polar bears hunt and feed primarily on penguins.
उत्तर: False

प्रश्न 5: Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?
उत्तर: Dracula

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch quiz answers – 2 April 2019

प्रश्न 1: Molten rock that erupts out of a volcano is called Lava. What is it called when it lies under the Earth’s crust?
उत्तर: Magma

प्रश्न 2: Convectional, orographic and frontal are all types of _____. Fill in the blanks.
उत्तर: Rainfall

प्रश्न 3: India’s top-ranked badminton player and Olympic silver medalist PV Sindhu became the first woman to co-pilot this aircraft at the Aero India 2019 air show. Which aircraft was it?
उत्तर: Tejas

प्रश्न 4: The Indian would ‘Chuddies’ (underpants) was recently added to the Oxford English dictionary.
उत्तर: True

प्रश्न 5: Mukesh and Nita Ambani’s son Akash Ambani recently tied the knot. Who did he get married to?
उत्तर: Shloka Mehta

Amazon Seagate 5TB Hard Drive quiz answers – 1 April 2019

प्रश्न 1: If you have hyperosmia, it would mean you have a greater than average sense of ____. Fill in the blank.
उत्तर: Smell

प्रश्न 2: The Indian Premier League is in it’s 12th season. The first IPL was played in 2009. True or False?
उत्तर: False

प्रश्न 3: The first national flag of India is said to have been hoisted on August 7, 1906, and it was red, yellow and green. It has changed significantly since then. Who has designed the current, modern tricolour flag of India?
उत्तर: Pingali Venkayya

प्रश्न 4: Who is the first player to reach a score of 5000 runs in the IPL?
उत्तर: Suresh Raina

प्रश्न 5: India plans to launch its first manned space flight, by 2022. What is the spacecraft that is being built for this program called?
उत्तर: Gaganyaan

Amazon Montra Helicon Bicycle quiz answers – 31 March 2019

प्रश्न 1: Who was the last Mughal Emperor in India?
उत्तर:  Bahaduar Shah II

प्रश्न 2: Marvel is set to release a special theme song for Avengers Endgame exclusively for India, slated to be related in Hindi, Tamil and Telgu. Who will be composing this song?
उत्तर: A.R.Rahman

प्रश्न 3: Which of the following authors was NOT born in India?
उत्तर: VS Naipaul

प्रश्न 4: Deepika Padukone recently released the first look of her film Chhapaak, in which she plays an acid attack victim. Which actor will star opposite her in the film?
उत्तर: Vikrant Massey

प्रश्न 5: Which is the brightest star seen in the night sky?
उत्तर: Sirius

Amazon Bose Home Speaker 500 quiz answers – 30 March 2019

प्रश्न 1: In Zoology, herpetology is the study of reptiles and amphibians. What does ornithology focus on?
उत्तर: Birds

प्रश्न 2: An atom is made of 3 subatomic particles – a proton, a neutron, and an electron. A proton carries positive charger and a neutron carries negative charges. True or False?
उत्तर: False

प्रश्न 3: The Pacific Ocean is the largest on the planet. Which ocean is the smallest?
उत्तर: Arctic Ocean

प्रश्न 4: The book ‘Big Egos, Small Men’ is written by a former law minister of India. Who is the it?
Answer: Ram Jethmalani

प्रश्न 5: It is said that the carving at the Edakkal Caves were made by man during the Stone Age. Where are these caves located?
उत्तर: Kerala

Amazon ₹50,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 29 March 2019

प्रश्न 1: Where can you find the smallest bone in the human body?
उत्तर: Ear

प्रश्न 2: When referring to genres of Music, what does ‘R’ and ‘B’ stand for?
उत्तर: Rhythm and Blues

प्रश्न 3: In which year was Microsoft Established?
उत्तर: 1975

प्रश्न 4: A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?
उत्तर: Butterfly Or Moth

प्रश्न 5: What is the currency of Sweden?
उत्तर: Korna

Amazon Casio G-Shock Watch quiz answers – 28 March 2019

प्रश्न 1: What does AR in AR Rahman’s name stand for?
उत्तर: Allah Rakha

प्रश्न 2: The East India Company came to India in 1600s, but established control only in ____ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal.
उत्तर:  1757

प्रश्न 3: Shandhai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?
उत्तर: Rome

प्रश्न 4: A litre of hot water weights more than a litre of cold water.
उत्तर: False

प्रश्न 5: A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stands for.
उत्तर: Blind Carbon Copy

Amazon OnePlus 6T quiz answers – 27 March 2019

प्रश्न 1: Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?
उत्तर: Mars

प्रश्न 2: Which of these countries does NOT have a standing army?
उत्तर: Iceland

प्रश्न 3: The Ao language is spoken in which of the following States?
उत्तर: Nagaland

प्रश्न 4: Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?
उत्तर: Mawsynram, Meghalaya

प्रश्न 5: Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?
उत्तर: Cricket

Amazon Philips Trimmer quiz answers – 26 March 2019

प्रश्न 1: The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?
उत्तर: Lunula

प्रश्न 2: There is only one part of the body with living cells that does NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?
उत्तर: Cornea

प्रश्न 3: Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?
उत्तर: Garba

प्रश्न 4: Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.
उत्तर: True

प्रश्न 5: Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?
उत्तर: Srinagar

Amazon ₹10,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 25 March 2019

प्रश्न 1: In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?
उत्तर: Sheep

प्रश्न 2: Hummingbirds can fly backwards.
उत्तर: True

प्रश्न 3: What is the name of the Character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?
उत्तर: Havildar Ishar Singh

प्रश्न 4: India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.
उत्तर: False

प्रश्न 5: Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?
उत्तर: Inshallah

Amazon Samsung Galaxy S10e quiz answers – 24 March 2019

प्रश्न 1: The highest cricket ground in the world, in terms of altitude, is located in which country?
उत्तर: India

प्रश्न 2: Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?
उत्तर: Jupiter

प्रश्न 3: A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?
उत्तर: Neelakurinji

प्रश्न 4: Dear shed and re-grow their antlers every year.
उत्तर: True

प्रश्न 5: When discussing terms related to water, Nimbus, Cumulus and stratus refer to types of ___.
उत्तर: Clouds

Amazon Sony Alpha DSLR Camera quiz answers – 23 March 2019

प्रश्न 1: The 4 minarets of the Taj Mahal are titled outwards, so that they won’t fall on the Mahal in case of an earthquake.
उत्तर: True

प्रश्न 2: All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front. How many other regional languages appears on the back panel?
उत्तर: 15

प्रश्न 3: What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?
उत्तर: Paleontologist

प्रश्न 4: After the Berlin Olympics in 1936, Hitler offered an Indian hockey player position as Field Marshall in the Germany Army. Which player was it?
उत्तर: Dhyan Chand

प्रश्न 5: When is the first ICC Men’s Cricket World Cup 2019 match scheduled?
उत्तर: 30th May

Amazon ₹25,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 22 March 2019

प्रश्न 1: The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?
उत्तर: Mumbai Indians

प्रश्न 2: Who was the first Indian to fly into outerspace?
उत्तर: Rakesh Sharma

प्रश्न 3: Orcase, or killer whales are a subspecies of dolphins.
उत्तर: True

प्रश्न 4: Priyanka Chopra played a supporting role in a recent Netflix Original rom-com with Rabel Wilson and Liam Hemsworth. WHat’s the name of the film?
उत्तर: Isn’t It Romantic

प्रश्न 5: Two South Korean companies recently announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second.
उत्तर: Kia Motors Corporation

Amazon Montra Helicon Bicycle quiz answers – 21 March 2019

प्रश्न 1: What was the name of the 5-Members, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a national wide talent search, hosted by Channel V?
उत्तर: Viva

प्रश्न 2: What word is used to refer to a group of hippopotamuses?
उत्तर: A Bloat

प्रश्न 3: Sanjay Leela Bhansali, and Bimal ROy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?
उत्तर: Saratchandra Chattopadhyay

प्रश्न 4: “Friends, Romans and Countrymen, lend me they ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by Willam Shakespeare?
उत्तर: Mark Antony

प्रश्न 5: The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming 2019 Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kappor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?
उत्तर: Ayan Mukherjee

Amazon Honor View20 quiz answers – 20 March 2019

प्रश्न 1: Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?
उत्तर: Thar

प्रश्न 2: Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?
उत्तर: K.D.Jadhav

प्रश्न 3: Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?
उत्तर: Qubani Ka Mitha

प्रश्न 4: There is an ancient Indian weapon known as “Katar’. What type of weapon is it?
उत्तर: A dagger

प्रश्न 5: Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?
उत्तर: Javed Akhtar

Amazon Honor Band 4 quiz answers – 19 March 2019

प्रश्न 1: What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?
उत्तर:  Aglet

प्रश्न 2: The actor who played Gandhi in Lago Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.
उत्तर: Dilip Prabhavalkar

प्रश्न 3: Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?
उत्तर: Nitrogen

प्रश्न 4: An A2 size paper, is smaller than an A4 size paper.
उत्तर: False

प्रश्न 5: The 2019 Oscars just went by. But, which movie won the Oscar for best film in 2018?
उत्तर: The Shape of Water

Amazon ₹500 Amazon Pay Balance quiz answers – 18 March 2019

प्रश्न 1: Which of these natural phenomenon is also known s the “Northern Lights’?
उत्तर: Aurora Borealis

प्रश्न 2: In ____, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.
उत्तर: 1983

प्रश्न 3: Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?
उत्तर: Sherlock Holmes

प्रश्न 4: The Topic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?
उत्तर: Bihar

प्रश्न 5: Which state was divide into Maharashtra and Gujrat in 1960?
उत्तर: Bombay

Amazon Vivo V15 Pro quiz answers – 17 March 2019

प्रश्न 1: _____ Is the largest moon in our solar system, with a diameter larger than either Mercury or Pluto.
उत्तर: Ganymede

प्रश्न 2: Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?
उत्तर: Miss World

प्रश्न 3: Ruqaiya Sultan Begum was the wife of Which Mughal Ruler?
उत्तर: Akbar

प्रश्न 4: In 305, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?
उत्तर: Chandragupta Maurya

प्रश्न 5: Who was the first Indian to win an Academy Award at the Oscars?
उत्तर: Bhanu Athaiya

Amazon Samsung Galaxy Smartwatch quiz answers – 16 March 2019

प्रश्न 1: ‘Light-year’ is a unit of _______. Fill in the blanks.
उत्तर: Distance

प्रश्न 2: Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?
उत्तर: Africa

प्रश्न 3:The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?
उत्तर: Assam

प्रश्न 4: What is the national sport of Japan?
उत्तर: Sumo wrestling

प्रश्न 5: In which country were the first Olympic games held?
उत्तर: Greece

Amazon ₹75,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 15 March 2019

प्रश्न 1: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?
उत्तर: Paleontology

प्रश्न 2: Which is the least populated country in the world?
उत्तर: Vatican City

प्रश्न 3: What is the Roman numeral for 50?
उत्तर: L

प्रश्न 4: Which is the highest attainable rank in the Indian Army?
उत्तर: Field Marshal

प्रश्न 5: The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?
उत्तर: USS Missouri

Amazon Sennheiser Headphones quiz answers – 14 March 2019

प्रश्न 1: Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?
उत्तर: Cycling

प्रश्न 2: Which of the following national parks is located in Rajasthan?
उत्तर: Keoladeo National Park

प्रश्न 3: Where in the human body is the occiput?
उत्तर: Head

प्रश्न 4: What is the chemical symbol of lead?
उत्तर: Pb

प्रश्न 5: Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?
उत्तर: 2.11 Seconds

Amazon Samsung Galaxy M20 quiz answers – 13 March 2019

प्रश्न 1: According to Roman Mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of _________?
उत्तर: Sewers

प्रश्न 2: If you were visiting the ‘Tabo Monastery’, where would you be?
उत्तर: Himachal Pradesh

प्रश्न 3: One liter of hot air will be heavier than one liter of cold air.
उत्तर: False

प्रश्न 4: ‘Chholiya’ often referred to as ‘sword dance’, is the traditional folk dance form associated with which state?
उत्तर: Uttarakhand

प्रश्न 5: At ______ years old, Kane Tanka, a Japanese woman has officially been confirmed as the oldest person living by Guinness World Records. Fill in the blanks.
उत्तर: 116

Amazon Tommy Hilfiger Watch quiz answers – 12 March 2019

प्रश्न 1:  The Greek referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five coverging rivers. Name this Indian state.
उत्तर: Punjab

प्रश्न 2: Grown in regions of South India, Arabica and Robusta are varieties of ______. Fill in the blank.
उत्तर: Coffee

प्रश्न 3: Created by Edgar Rice Borroughs, John Clayton is raised by apes in the jungles of Africa. What do we known him popularly as?
उत्तर: Tarzan

प्रश्न 4: The famous ad jingle for this Indian watches brand was composed by AR Rahman as an adaption of Mozart’s 25th Symphony. Which Indian brand is this?
उत्तर: Titan

प्रश्न 5: Which of them was the first Indian to win the Miss World title?
उत्तर: Reita Faria

Amazon ₹5,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 11 March 2019

प्रश्न 1: When Referring To Dates And Years, BC Stands For ‘Before Christ’. What Does AD Stand For?
उत्तर: Anno Domini

प्रश्न 2: In Which Country Is The International Court Of Justice Located?
उत्तर: Netherlands

प्रश्न 3: If You’re Playing Chess, Which Piece Can Only Make An L-Shaped Move?
उत्तर: The Knight

प्रश्न 4: Which Of The Following Smartphone Brands Does NOT Belong To The Same Parent Company?
उत्तर: Xiaomi

प्रश्न 5: Which Country Is Prague In?
उत्तर: Czech Republic

Amazon Samsung Galaxy S10 Plus quiz answers – 10 March 2019

प्रश्न 1: Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?
उत्तर: A Ring

प्रश्न 2: Which of these actors will be playing the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?
उत्तर: Will Smith

प्रश्न 3: Hemophobia is the fear of ____________. Fill in the blanks.
उत्तर: Blood

प्रश्न 4: What is the dot that apperas over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?
उत्तर: Title

प्रश्न 5: The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?
उत्तर: Arvind Adiga

Amazon Ray-Ban Sunglasses quiz answers – 9 March 2019

प्रश्न 1: Which is the largest living fish in the ocean?
उत्तर: Whale Shark

प्रश्न 2: A butterfly’s taste sensors are in its feet.
उत्तर: True

प्रश्न 3: Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?
उत्तर: Honda

प्रश्न 4: What is the meaning of the name Himalaya, in Sanskrit?
उत्तर: Adobe of snow

प्रश्न 5: A European spectacle maker invented the telescope. What was his name?
उत्तर: Hans Lippershey

Amazon ₹1,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 8 March 2019

प्रश्न 1: Which is the longest river in Asia?
उत्तर: Yangtze

प्रश्न 2: What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?
उत्तर: Suffragettes

प्रश्न 3: Halitosis is the medical term for which of these?
उत्तर: Bed Breath

प्रश्न 4: To commemorate Rahul Dravid’s 10,0000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these stadiums?
उत्तर: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

प्रश्न 5:Which nation was the first to give women the right to vote?
उत्तर: New Zealand

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch quiz answers – 7 March 2019

प्रश्न 1: What does ‘SIM’ in SIM card stand for?
उत्तर: Subscriber Identity Module

प्रश्न 2: Which is the hottest planet in our solar system?
उत्तर: Venus

प्रश्न 3: Which Stephen King novel takes place in the fictional Overlook Hotel?
उत्तर: The Shining

प्रश्न 4: Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. Who was the second?
उत्तर: Buzz Aldrin

प्रश्न 5: How many sides does a rhombus have?
उत्तर: 4

Amazon Redmi Note 5 Pro quiz answers – 6 March 2019

प्रश्न 1: A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in _______.
उत्तर: Edible Seaweed

प्रश्न 2: “A Moveable Feast’ is the autobiography of?
उत्तर: Ernest Hemingway

प्रश्न 3: Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?
उत्तर: The French Revolution

प्रश्न 4: George Eliot was the pen name of which author?
उत्तर: Mary Ann Evans

प्रश्न 5: Who recently became the first batsman in the world to smash 500 sixes in international cricket?
उत्तर: Chris Gayle

Amazon Sony Portable Party System quiz answers – 5 March 2019

प्रश्न 1: Where can you find the largest cricket stadium in Asia, which is sometimes referred to as the ‘Lord’s of Asia’?
उत्तर: Kolkata

प्रश्न 2: What is the maximum number of players a football team can have on the field, during a match?
उत्तर: 11

प्रश्न 3: The electronic recording device in an aircraft is known as a black box. What color is this device?
उत्तर: Orange

प्रश्न 4: What is the capital city of Mizoram?
उत्तर: Aizawl

प्रश्न 5: Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?
उत्तर: The God of Small Things

Amazon ₹50,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 4 March 2019

प्रश्न 1: On Which day is the International Women’s Day celebrated every year?
उत्तर: 8th March

प्रश्न 2: After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?
उत्तर: The Revenant

प्रश्न 3: The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India.
उत्तर: False

प्रश्न 4: The 2018 film, Pad Man starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?
उत्तर: Arunachalam Muruganantham

प्रश्न 5: Which country will host the 2020 Summer Olympics?
उत्तर: Japan

Amazon Samsung Galaxy A7 quiz answers – 3 March 2019

प्रश्न 1: Marine Scientists have proposed to rename the ‘starfish’ because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. What is it now known as?
Answer: Sea Star

प्रश्न 2: Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
उत्तर: Wimbledon

प्रश्न 3: The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is bsed on a novvel of the same name. Who is the author of that novel?
उत्तर: Jhumpa Lahiri

प्रश्न 4: Which actor won an Audit for the ‘Answer of the season’ in Koffee with Karan season 6?
उत्तर: Ajay Devgn

प्रश्न 5: All of the below are Indian fashion designers, except?
उत्तर: Ravi Ruia

Amazon Bose Wireless Sleepbuds quiz answers – 2 March 2019

प्रश्न 1: When it comes to mobile phone network such as 2G, 3G and 4G, what does the ‘G’ stands for?
उत्तर: Generation

प्रश्न 2: The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find in?
उत्तर: Cochin

प्रश्न 3: Which actress will portary the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?
उत्तर: Deepika Padukone

प्रश्न 4: When talking about computers, which of these is NOT a peripheral component?
Answer: Motherboard

प्रश्न 5: Which multinational conglomerate is the parent company to Google?
उत्तर: Alphabet Inc

Amazon ₹10,000 Amazon Pay Balance quiz answers – 1 March 2019

प्रश्न 1: On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars over ‘dead’. What was the name of this robotic rover?
उत्तर: Opportunity

प्रश्न 2: Until 1955, the State Bank of India was known as _________________.
उत्तर: Imperial Bank of India

प्रश्न 3: How many time have the Chennai Super Kings won the IPL?
उत्तर: Three

प्रश्न 4: The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports?
उत्तर: False

प्रश्न 5: The _________ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.
उत्तर: The Ring of Fire

जरूर पढ़े: Gmail के ‘कॉनफिडेंशल मोड’ से सीक्रेट तरीके से ई-मेल कैसे भेजें

अगर आप अमेज़न क्विज रोजाना खेलना चाहते है और अमेज़न प्राइज जीतना चाहते है तो अभी हमारी साइट को बुकमार्क और सब्सक्राइब करले ताकि आपको रोजाना अमेज़न क्विज का अलर्ट, अमेज़न क्विज के सवालो के उत्तर भी साथ में मिले।

GET MORE STUFF LIKE THIS IN YOUR INBOX

Subscribe and get updates direct in your email inbox.


We respect your privacy.